Τετάρτη 31 Μαϊου 2023
Case Studies

Αντιμετώπιση τοπικών θεμάτων με συνεργασίες – Αίγυπτος

Α+ | A-

Αντιµετώπιση τοπικών θεµάτων µε συνεργασίες (Αίγυπτος)

Με πληθυσµό ταχύτατα αυξανόµενο, το 50% του οποίου είναι ηλικίας κάτω των 20 ετών και µε υψηλό ποσοστό (28%) βρεφικής θνησιµότητας και υποσιτισµό στο συνολικό πληθυσµό, η Αίγυπτος αντιµετωπίζει µία τεράστια πρόκληση.

Εντατικές προσπάθειες εστιάζονται στην αναγνώριση του ευεργετικού ρόλου της εκπαίδευσης για την καταπολέµηση της φτώχειας. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΤΙΤΑΝ εγκαινίασε µία νέα πρωτοβουλία σε συνεργασία µε το Παγκόσµιο Πρόγραµµα Σίτισης του ΟΗΕ. Το εγχείρηµα ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2009 στο Beni Suef κοντά στο Κάιρο, µία από τις φτωχότερες περιοχές της χώρας όπου ο ΤΙΤΑΝ έχει παραγωγική δραστηριότητα.

Με µία καινοτόµο προσέγγιση δηµιουργήθηκε ένα πρόγραµµα «υιοθεσίας» για 2.019 παιδιά και τις οικογένειές τους, παρέχοντας κίνητρα για να παραµείνουν τα παιδιά στο σχολείο αντί να το εγκαταλείπουν για να στηρίξουν οικονοµικά την οικογένειά τους.

Σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους 2009-2010, ένα ειδικά σχεδιασµένο θρεπτικό γεύµα δίνεται στα παιδιά που παρακολουθούν τα µαθήµατα του σχολείου. Επιπρόσθετα, στις οικογένειες που τα παιδιά τους συµπληρώνουν κάθε µήνα το 80% των απαιτούµενων παρουσιών στο σχολείο, δίνονται από 10 κιλά ρύζι, ποσότητα που θεωρείται ισοδύναµη του 15% των µηνιαίων διατροφικών αναγκών της οικογένειας.

Το πρόγραµµα υλοποιείται σε συνεργασία µε τοπικές µη κυβερνητικές οργανώσεις και εθελοντές εργαζόµενους του ΤΙΤΑΝΑ δηµιουργώντας µία ευρύτερη σύµπραξη σε τοπικό επίπεδο.

Διανομή τροφίμων στο Beni Suef της Αιγύπτου στο πλαίσιο του προγράμματος «Τροφή για το μυαλό, αλλαγή για τη ζωή».