Τετάρτη 31 Μαϊου 2023
Case Studies

«Μαζί για το Παιδί», Προώθηση του Εθελοντισμού

Α+ | A-

«Mαζί για το Παιδί»
Προώθηση του Εθελοντισµού

Η επιβράβευση του εθελοντισµού και της συνεργασίας ήταν ο κυρίαρχος στόχος µίας διαφορετικής πρωτοβουλίας που υλοποίησε ο ΤΙΤΑΝ στην Ελλάδα το 2009.

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» η οποία συσπειρώνει δέκα µη κυβερνητικές οργανώσεις που στηρίζονται στον εθελοντισµό και ασχολούνται µε τη φροντίδα παιδιών που έχουν ανάγκη, ήταν το θέµα µίας ξεχωριστής έκθεσης που οργανώθηκε σε συνεργασία µε τον ΤΙΤΑΝΑ και φιλοξενήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Λεωνίδας Κανελλόπουλος» στην Ελευσίνα το καλοκαίρι του 2009.

Επιπρόσθετα, ένα Λεύκωµα αφιερωµένο στο έργο της Ένωσης και στο κοινό όραµα για εθελοντική προσφορά σχεδιάσθηκε και διανεµήθηκε κατά την διάρκεια και µετά το τέλος της Έκθεσης.

Φωτογραφίες και ζωγραφιές των παιδιών µε σκηνές από την καθηµερινότητά τους έφεραν το κοινό που επισκέφθηκε την Έκθεση κοντά στα παιδιά που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη από µέριµνα, φροντίδα και αγάπη και ενηµέρωσαν για το έργο της Ένωσης και των µελών της.

Όπως ανέφερε στο µήνυµα του ο κ. Νέλλος Α. Κανελλόπουλος, µέλος του Δ.Σ. του ΤΙΤΑΝΑ στα εγκαίνια της Έκθεσης: «Ο εθελοντισµός ξεκινά από την καρδιά. Δεν είναι φιλανθρωπία, αλλά κοινωνική συνείδηση. Τροφή ψυχής για τον εθελοντή είναι η προσφορά αγάπης».